Poniedziałek 15.09.2025 r.
– obróbka termiczna odbywa się w piecu konwekcyjnym , bez dodatku tłuszczu)
– woda na żądanie
– jadłospis może ulec zmianie
Śniadanie
Chleb pszenno-żytni 25g,chleb farmera 10g masło 6g, kiełbasa szynkowa 20g, pomidor koktajlowy 20g, herbata z cytryną i miodem 150g, arbuz 50g |
nr.alergenów:1,3,7,11 |
|
Obiad
Ogórkowa na wywarze warzywnym z natką pietruszki 200g, spaghetti z mięsem mielonym 270g, sok jabłko porzeczka 100% 150g nr.alergenów:1,3,5,6,7,9.10 |
|
Podwieczorek
Chleb zwykły 30g, masło 6g, ser almette z ziołamu 20g nr.alergenów:,1,7 |
|
|
Wtorek 16.09.2025r.
– obróbka termiczna odbywa się w piecu konwekcyjnym , bez dodatku tłuszczu)
– woda na żądanie
– jadłospis może ulec zmianie
Śniadanie
Bułka zwykła 25g,chleb jęczmienny 10g masło 6g, powidła sliwkowe 20g, owsianka z żurawiną 200g, herbata z cytryną 150g, jabłko 50g |
nr.alergenów:1,7,11 |
|
|
|
Obiad
Krupnik na wywarze mięsno-warzywnym z natką pietruszki 200g,nuggetsy 60g, ziemniaki puree 150g, sur. z kapusty pekińskiej z koperkiem 60g, sok jabłko – gruszka 100% 150g |
nr.alergenów:1,3,5,6,7,9.10 |
|
Podwieczorek
Rogal 40g,masło 6g, ser żółty 60g, rumianek 150g nr.alergenów:,1,7 |
|
|
|
Środa 17.09.2025 r.
Czwartek 18.09.2025 r.
Piątek 19.09.2025 r.