Poniedziałek 27.10.2025 r.
– obróbka termiczna odbywa się w piecu konwekcyjnym , bez dodatku tłuszczu)
– woda na żądanie
– jadłospis może ulec zmianie
Śniadanie
Chleb zwykły 35g,chleb go-sport 15g masło 6g, polędwica ciemna 20g, pomidor koktajlowy 20g, herbata z cytryną i miodem 200g, jabłko 50g |
|
|
nr.alergenów:1,3,7,11 |
|
Obiad
Porowa na wywarze warzywnym z natką pietruszki 200g, gulasz z mięsa wieprzowego 120g, kasza kuskus 80g, kapusta kiszona gotowana 60g, sok jabłko – porzeczka 100% 150g |
|
|
nr.alergenów:1,3,5,6,7,9.10 |
|
Podwieczorek
Bułka kanapkowa, masło 6g, ser almette 20g, ogórek zielony 20g herbata owocowa 150g, |
|
nr.alergenów:,1,7 |
|
|
Wtorek 28.10.2025r.
– obróbka termiczna odbywa się w piecu konwekcyjnym , bez dodatku tłuszczu)
– woda na żądanie
– jadłospis może ulec zmianie
Śniadanie
Bułka zwykła 35g,chleb razowy 15g masło 6g,powidła śliwkowe 20g, musli owocowe na mleku 200g herbata z cytryną i miodem 200g, pomarańcza 50g |
|
|
|
nr.alergenów:1,7,11 |
|
|
|
Obiad
Brokułowa na wywarze mięsno-warzywnym z natką pietruszki 200g, gołąbki 60g, ziemniaki 150g, sos pomidorowy 60g, sok jabłko – gruszka 100% 150g |
|
|
nr.alergenów:1,3,5,6,7,9.10 |
|
Podwieczorek
Galaretka owocowa 100g, biszkopty 40g, banan 20g |
|
|
nr.alergenów:,1,7 |
|
|
|
Środa 29.10.2025 r.
Czwartek 30.10.2025 r.
Piątek 31.10.2025 r.